Ny kunst på plass

I vinterferien dukket det opp mer kunst på Raufoss videregående skole. 

Kunstverk av metall - Klikk for stort bildeKunstverket av metall ruver i kantina Hege Flati Grythe

Film og montere

Parallelt med bygging og rehabilitering av skolen, har Verksted Innlandet jobbet med et kunstprosjekt. Som tidligere omtalt har det blitt laget en film med flere av skolens elever, “Alle yrker”. Se filmen her.  

Vi har også fått seks montere som henger i hver avdeling. Disse er laget av Siri Leira og Tarald Wassvik og symboliserer identitet, arbeidsuniformer og yrkesfagstolthet.

Monter med uniform til ambulansearbeider inni - Klikk for stort bildeMonteren som symboliserer helse- og oppvekstfag og ambulansefag Hege Flati Grythe
Monter med kokkeuniform inni - Klikk for stort bildeMonteren som symboliserer restaurant- og matfag Hege Flati Grythe

Kunst på vegg

Ved biblioteket henger det seks bilder av Willibald Storn. Vi hadde allerede et Storn-bilde fra 1979 på skolen, og kunstutvalget ønsket derfor å kompletterte videre med Willibald Storn inn i skolens neste epoke. Vi har også to kunstverk av Endre Aalrust i gangen ved personalrommet og TAF/PBY sine klasserom. 

To kunstverk av Endre Aalrust - Klikk for stort bildeTo bilder av Endre Aalrust i TAF/PBY-gangen Hege Flati Grythe
Seks kunstverk av Willibald Storn - Klikk for stort bildeSeks verk av Willibald Storn henger ved biblioteket Hege Flati Grythe

Kunst i kantina

Kunstverk av metall - Klikk for stort bilde Hege Flati Grythe

I vinterferien ble det montert et kunstverk i kantina laget av kunstner Tarald Wassvik, lærer ved Raufoss vgs Hans Morten Daniloff, elever i 3AUT og John Rolfstad i 4TAF. 

Dette er laget av metall, noe som er grunnlaget for at det er en videregående skole på Raufoss. Metall går igjen i alle yrkesfagene ved skolen. Kunsten skal identifisere skolegangen og livet, og det å vokse som menneske og se mer helhet for hvert år som går.