Mædda på jordet

Vg2 kokk- og servitørfag og Vg2 matproduksjon har deltatt på Mædda på jordet i helga.

Lørdag 24. august fikk 107 gjester servert en 4-retters meny i telt ved Evangjordet. 

Elever med kokkeklær på rekke bak en grill - Klikk for stort bilde2KOS- og 2MPR-elever sammen med Med Mari-Mette fra Tjønnås Delikatesser Turid Svalund Angiuli

Samarbeid med Tjønnås Delikatesser

Elevene fikk ansvaret for rett nummer to, og de startet dette prosjektet rett før sommerferien. 

Elevene disket opp med følgende: sprøe lefseskåler fylt med syltet kål, karamellisert løk, gravet hjort, pepperrotkrem og oreganoblomst. Syrlig fargerik blomkål og romanesco-salat, urtebakt hasselpotet på spyd og vår egen RM-pølse med smak chili, ingefær og hvitløk. Alt av råvarer er selvfølgelig dyrket av lokale produsenter. 

Dekket langbord - Klikk for stort bildeDekket langbord på Evangjordet Turid Svalund Angiuli
Elever i telt legger opp mat til servering - Klikk for stort bildeElevene i full sving i teltet Turid Svalund Angiuli
Nærbilde av matrett - Klikk for stort bildeGjestene fikk servert et 4-retters gourmetmåltid laget av ferske, lokale råvarer Turid Svalund Angiuli
Små matretter på fat av tre - Klikk for stort bildeEn av rettene gjestene fikk servert Turid Svalund Angiuli

Elevene gjennomførte oppdraget med glans, og det har vært lærerikt og morsomt å samarbeide med Mari-Mette og Liv fra Tjønnås Delikatesser.

- Turid Svalund Angiuli, kontaktlærer 2KOS